Moderna tidsenliga lägenheter | Hyresrätter Tierp - Uppsala | Hyresgäst
Möjlighet till idylliskt boende i moderna tidsenliga lägenheter i bruksmiljö som passar såväl till permanentboende som för weekend- eller sommarboende.
nya hyresrätter i Tierp, hyresvärd Tierp, hyresvärdar i Tierp, lediga bostäder i Tierp, lediga bostäder Tierp, lediga hyresrätter i Tierp, nya bostäder i Tierp, hyra bostad i Tierp, hyresrätter Tierp, hyra lägenhet i Tierp, nyproduktion Tierp, stort intresse för hyreslägenheter Tierp, ökat intresse för hyresrättter Tierp, bostadsbrist Tierp, nya hyresrätter i Uppsala, hyresvärd Uppsala, hyresvärdar i Uppsala, lediga bostäder i Uppsala, lediga bostäder Uppsala, lediga hyresrätter i Uppsala, nya bostäder i Uppsala, hyra bostad i Uppsala, bostäder Uppsala, hyresrätter Uppsala, hyresrätter i nord uppland, gods och gårdar Uppsala, unikt drömboende på landet, Tierp, Strömsbergs Bruk, nyproduktion, attraktivt pendlarläge, Stockholm, Uppsala, Gävle, naturskön omgivning, nära vattnet, linneträdgården fastigheter, linnéträdgården fastigheter, unik miljö, idyllisk boende på landet, husdröm, drömmen om att flytta till landet, hyra lägenhet Uppsala, hyra lägenhet Tierp, bostäder Strömsbergs Bruk, boende Strömsbergs Bruk, hyresrätter Strömsbergs Bruk, bostäder Strömsberg, boende Strömsberg, hyresrätter Strömsberg, 4bruk.se
22954
page-template-default,page,page-id-22954,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Trivselregler

För att alla ska trivas och känna sig trygga i sitt boende krävs att alla visar hänsyn och respekt gentemot sina grannar och omgivning.

Ljud

För allas trevnad ska det vara lugnt och tyst mellan kl. 22:00-07:00. Tänk på att dämpa volymen under kvällar och nätter.

Sopor

Hushållssopor ska kastas i sopkärlen på gården. Övrigt avfall så som grovsopor tex stora kartonger etc, ska av hyresgästen transporteras till kommunens återvinningscentral.

Parkering

Vi hänvisar samtliga hyresgäster att parkera fordonen framför fastigheten i riktning mot gräsmattan.

Entrédörr – elektriskt lås

För alla hyresgäster bekvämlighet har vi installerat ett elektriskt lås med kod i entrédörren till fastigheten. Ni behöver inte någon nyckel till dörren utan det räcker med en kod. Koden erhåller ni från fastighetsvärden.

Manual för entrédörren – klicka på länk

Hushållsel

För att minska energianvändningen och för att skapa en medvetenhet hos hyresgästen debiteras en schablonmässig kostnad för hushållsel varje månad i anslutning till hyresaviseringen.

Vi har räknat ut en snittkostnad på en normal månadsförbrukning av el.

Energiförbrukningen i en genomsnittlig lägenhet i Sverige är cirka 12 000 kWh per år, varav 6 500 kWh är uppvärmning, 2 500 kWh är varmvatten, 2 500 kWh är hushållsel och resterande 500 kWh är tvätt och torkning.

En genomsnittlig lägenhet med 2 personer gör av med cirka 240 kWh hushållsel per månad. En lägenhet med 4 personer gör av med cirka 340 kWh per månad. Det är belysning, kyl, frys och matlagning som förbrukar mest el i en lägenhet.

Kostnad för hushållselen
  • 1-2 ROK 540 kr/mån
  • 3-4 ROK 640 kr/mån

Tvätt

Varje lägenhet är utrustad med tvätt/torkmaskin. För att främja en god miljö i fastigheten önskar vi att våra hyresgäster tvättar mellan kl 07:00 – 21:00. Vi uppskattar om ni håller efter tvättmaskinen. Tänk på att inte stänga luckan efter utförd tvätt för att minimera mögel.

Manual Samsung Tvätt/torkmaskin

Trapphus

Trapphuset ska inte användas till förvaringsplats för vare sig barnvagnar, tidningsinsamlingar eller julgranar. Dels kan de, om de börjar brinna, rökfylla trapphuset, dels kan de hindra utrymning och försvåra för brandförsvarets räddningsinsats med personal och utrustning.

För att underlätta framkomligheten och städning får hyresgästerna inte placera tillhörigheter som exempelvis skor, dörrmattor, blommor i fönsterbänkarna i trapphuset.

Ventilation

Vi har installerat en automatiskt kontrollerad ventilation i varje lägenhet för en god inomhusluft. Frånluften har ett kontinuerligt flöde via köksfläkten samt fläkt i badrummet. Tilluft kommer via fönsterventiler som är installerade i samtliga rum utom köken.

Värme

Vi eftersträvar att inomhustemperaturen i din lägenhet under uppvärmningssäsongen enligt Socialstyrelsens rekommendationer ska vara minst 18 grader och av miljöskäl som högst 22 grader.

Fastigheten har ett vattenburet värmesystem med bergvärme. Uppvärmningen kan förskjutas något dygn tills stabil värme uppnås vid kraftiga väderomslag eller när medeltemperaturen varierar mycket mellan dag och natt. Det är helt normalt för bergvärmesystem.

Kök

Köken är modernt utrustade med vitvaror från Cylinda samt kyl/frys från LG. Vi har installerat spishällar med induktion som ger precision och möjliggör omedelbara exakta värmejusteringar. Hällen spar tid genom att nå höga temperaturer snabbt. För att aktivera spishällen krävs det anpassade kastruller och stekpannor för induktion.

Bruksanvisningar

Det går bra att ladda ner bruksanvisningarna som pdf genom att klicka på önskad länk.

Cylinda induktions häll IHI 760

Cylinda ugn IBU 82

Cylinda diskmaskin DM 3020

Energitips

Med hjälp av tipsen kan du sänka din egen energianvändning och samtidigt vara med och bidra till att Sverige når sina klimatmål. Med små enkla medel kan vi tillsammans göra stor skillnad och skapa en hållbar värld.

T I P S

  • Sätt lock på kastrullen så kokar det snabbare, du sparar 30 procents energi med locket på.
  • Använd i första hand diskmaskinen, minimera handdisk!
  • Anpassa kastrullens storlek till plattan, spisen drar upp till 20 procent mer energi med en för liten kastrull.
  • Stäng av med strömbrytaren istället för med fjärrkontrollen. 10 procent av all hushållsel i Sverige går till elektronik som står i standby.
  • Dra för gardinen på natten så behåller du värmen i rummet.
  • Tvätta i lägre temperatur om det är möjligt. Man kan nästan halvera energiförbrukningen genom att tvätta i 40°C istället för 60°C.
  • Fyll tvättmaskinen med tvätt, en halvfull maskin drar lika mycket energi.